Whisky & Distilleerderijen

Whisky & Distilleerderijen

Gezellige bars met plaatselijke whiskyliefhebbers en proeverijen, gespecialiseerde winkels en rondleidingen in distilleerderijen: wanneer het gaat om onze befaamde nationale drank heeft Glasgow heel wat te bieden.

DISTILLEERDERIJEN

Een verblijf in Glasgow is niet compleet zonder een bezoek aan een van de whiskydistilleerderijen in de omgeving.

Glengoyne-995

Glengoyne Distillery is gemakkelijk bereikbaar vanuit Glasgow en het hele jaar toegankelijk voor bezoekers. De distilleerderij organiseert allerlei rondleidingen waaronder de Master Blender Session, waarbij deelnemers hun eigen whiskyblend creëren.

Auchentoshan-995

Auchentoshan Distillery ligt aan de oevers van de Clyde-rivier en is de enige producent van driemaal gedistilleerde single maltwhisky in Schotland. De distilleerderij ligt op een comfortabele 20 minuten van het stadscentrum van Glasgow en 15 minuten van Glasgow Airport. Hier organiseert men uitgebreide distilleerderijrondleidingen en whisky masterclasses. Tijdens de “The Story of Oak"-rondleiding leert u meer over de karakteristieke invloed van verschillende vaten en de impact van ouderdom op de Auchentoshan whisky.

DE TOEKOMSTIGE WHISKY VAN GLASGOW

Voor het eerst in meer dan 100 jaar komt er in Glasgow een nieuwe distilleerderij: de originele Glasgow Distillery, in het hart van de stad aan de oevers van de Clyde-rivier, is klaar voor wederopstanding. In het Pump House, waar The Glasgow Distillery een onderkomen vindt, zullen verleden en toekomst samensmelten. Bezoekers kunnen de pioniersreizen van Schotlands unieke gouden goed beleven, en tegelijkertijd gefascineerd worden door verhalen over de wereldwijde verspreiding van de sterkedrank vandaag.

De distilleervaten zijn ondertussen aangekomen in het Pump House en Glasgows eerste whisky begon het rijpingsproces in 2014. Meer informatie en updates vindt u hier.

WHISKYBARS

Glasgow staat ook bekend voor haar whiskybars, met enkele van de beste maltwhiskycollecties van Schotland.
The Pot Still, genoemd naar de vroegste distilleervaten, is een geweldige kleine pub waarnaar bezoekers steeds opnieuw terugkeren. De bar, met haar indrukwekkende flessenwand, heeft een assortiment whisky’s om u tegen te zeggen, geserveerd door goed geïnformeerd en vrolijk personeel.

The Bon Accord ale house & malt whisky bar in Charing Cross heeft 380 maltwhisky’s op voorraad, en is een van de meest gewaardeerde pubs in Schotland.

The Ben Nevis, prominent gelegen op de hoek van de levendige buurt Finnieston, herbergt een voortreffelijk assortiment whisky’s. Binnen waant u zich in een pub midden in de Schotse bergen, en raken vrolijke buurtbewoners en al even opgewekte toeristen makkelijk aan de praat.

WAAR KOPEN

Wanneer u de stad verkent, kunt u bij The Good Spirits Co. op de Style Mile vlak bij Buchanan Street een uitgebreid assortiment maltwhisky’s vinden, waaronder heel wat zeldzame en moeilijk te vinden flessen.

DE WHISKY KOMT NAAR U TOE!

scothc-broth-995

Scotch Broth Events, een in Glasgow ontstaan bedrijf, organiseert unieke whiskyproeverijen. Van proefsessies voor groepen tot het creëren van kleine hapjes die perfect bij de verschillende whisky’s passen, Scotch Broth biedt sessies en menu’s op maat, geschikt voor elk evenement.

Ook Whisky Tastings organiseert whisky-evenementen op maat van uw behoeften. Door het complexe maltwhiskyproces op heldere manier uit te leggen, garandeert Whisky Tastings u een gezellige avond om nooit te vergeten.

Share