Uitgaan

Uit eten
De stad telt talloze fantastische restaurants waar u na een druk dagje sightseeing en shoppen heerlijk kunt eten. Er is voor elke smaak wat wils, van traditionele Schotse kost tot Italiaans, Indisch en Thais.

Bars en clubs
De stad biedt een groot aantal stijlvolle bars en luxe uitgaansgelegenheden. Trek naar het Merchant City district met zijn overvloed aan bars en geniet van een cocktail in de prachtige Corinthian Club. Wie de voorkeur geeft aan een traditioneel Schots avondje uit, kan terecht in het West End met zijn vele Schotse pubs en whiskybars zoals Oran Mor.

Rogano-995

De bloemetjes buitenzetten kan in de talrijke bars en clubs van Sauchiehall Street en Bath Street. Voor een onvergetelijke avond is er verder ook nog The Arches, een club gelegen onder de spoorbrug van het Centraal Station. The Arches is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande cultuurcentra van Europa. Hier wordt een aantal van de grootste cluboptredens van Groot-Brittannië georganiseerd en een indrukwekkende reeks concerten.

arches

Comedy
Glasgow is bijzonder trots op zijn levendige comedyscene, met optredens op een groot aantal locaties verspreid over de hele stad, zoals The Stand, dé comedyclub van Glasgow waar door de jaren heen heel wat Schotse topkomieken op het podium hebben gestaan.

comedybanner

Muziek
In Glasgows legendarische muziekscene komt een uitgebreid aantal muziekstijlen aan bod, van hedendaags en klassiek tot Keltische muziek en country. Als thuishaven van het Scottish Symphony Orchestra én het Royal Scottish National Orchestra heeft Glasgow een overvloed aan muzikaal talent te bieden.

hydro

Als een van de UNESCO Cities of Music (Muziekstad) organiseert Glasgow elke week gemiddeld 130 muziekevenementen op geweldige locaties zoals de legendarische King Tut's Wah Wah Hut, het fantastische Scottish Exhibition + Conference Centre, het immer populaire Barrowlands en de Old Fruitmarket, een karaktervolle en unieke plek. Klik hier voor het programma.

In september 2013 opent The SSE Hydro de deuren, een nieuwe arena met 12.000 zitplaatsen waar men belangrijke sportevenementen zal organiseren en topmuzikanten uit binnen- en buitenland zal ontvangen.

Theater
De bruisende theaterscene van Glasgow, met tal van fantastische oude en nieuwe schouwburgen waar het hele jaar door een geweldige reeks voorstellingen op het programma staan, zal liefhebbers niet teleurstellen. The Kings en The Pavilion dateren beide uit de vroege Edwardian periode en brengen al meer dan een eeuw lang variété, musicals en comedy. Bekijk zeker ook het programma van het Theatre Royal, het Tron Theatre en het Citizens Theatre

Scottish-Opera-995

Share