Uit eten in Glasgow voor minder dan vijf pond

Hieronder vindt u een greep uit een aantal van de beste adresjes in Glasgow waar u kunt eten voor minder dan £5!

MARTHA'S

Marthas-995

Martha's, een relatieve nieuwkomer, heeft terecht al flink wat trouwe klanten verzameld. Dit drukke adresje in St Vincent Street biedt goedkoop fastfood met een twist – gezond, ethisch verantwoord en ter plaatse bereid met lokale seizoensproducten van goede kwaliteit. Bovendien kosten de meeste gerechten op de kaart minder dan £5.

LITTLE ITALY

Little-Italy-995

Een monument in het West End. Little Italy combineert de sfeer van een traditionele Italiaanse koffiebar met een pizzeria – en dat alles aan heel betaalbare prijzen. Hier zijn de pizza's het echte hoogtepunt. Een plak van de versbereide pizza kaas-tomaat met dunne korst kost u slechts £3,50.  Goed nieuws voor uw portemonnee, minder goed nieuws voor uw slanke lijn!

THE WEE GUY'S CAFÉ

De Wee Guy’s Café, opgericht door het team achter Guy’s Restaurant & Bar, biedt een uitgebreide kaart variërend van koffies, ontbijtjes, gebak tot sushi, sandwiches en salades.

Een geweldig lunchadresje en een leuke plek om mensen gade te slaan vanaf de krukjes aan het raam, of om enkele snacks op de kop te tikken voor een picknick in het park.

BANANA LEAF

Laat u niet misleiden door de buitenkant. Met een uitgebreid aanbod van ongebruikelijke en goedkope gerechten uit de Tamil Nadu en Kerala regio’s, biedt Banana Leaf in Old Dumbarton Road afhaalmaaltijden anders dan de andere. Dit is de ideale gelegenheid om te proeven van traditionele en authentieke Zuid-Indische gerechten die u elders zelden op de kaart vindt.

PIECE

Piece-995

In Tom Lauckner en John Moore's sandwichbar en coffeeshop voor fijnproevers in Finnieston, die in 2008 de deuren opende, serveert men een van de beste 'pieces' (belegde broodjes) van Glasgow. Thais varkensvlees, coronation chicken (kip, aromatische kruiden, specerijen en mayonaise), broodjes met ham, eisalade of cheddar… het kost u hier allemaal minder dan vijf pond. Houd, als het lukt, ook nog een plaatsje vrij voor de verrukkelijke taart.

MINT & LIME BAR

MintLime-995

Mint & Lime Bar (onderdeel van de Euro Hostelgroep) pakt uit met zijn nieuwe soep en sandwichlunch voor £4. Mint & Lime is de ideale plek voor een snelle hap, om te relaxen na een drukke dag of af te spreken met nieuwe vrienden. Het is populair bij de studenten en zakenlui uit de buurt én bij internationale reizigers, wat een eclectische mix van persoonlijkheden oplevert. Deze stijlvolle bar, ontworpen door een van de meest vooraanstaande bardesigners van het Verenigd Koninkrijk, biedt een comfortabele, ontspannen en gastvrije omgeving.

SOCIAL BITE

Social Bite is een broodjeszaak anders dan de andere. 100 % (elke cent) van de winst gaat naar het goede doel, en 1 op 4 van de medewerkers, was vroeger dakloos. Naast het lekkere eten tegen betaalbare prijzen, steunen ze bovendien ook nog de plaatselijke daklozengemeenschap met hun 'Suspended Coffee and Food'-initiatief: als klanten dit wensen, kunnen ze geld voor een kopje koffie of iets anders op de kaart achterlaten voor een dakloze.

We hopen dat u iets hebt aan onze selectie eetgelegenheden, maar vergeet zeker ook niet de vele andere fantastische adresjes in Glasgow!

Share