De wereld rond dineren in Glasgow

Glasgows enorme aanbod van bekroonde restaurants en cafés geeft u de mogelijkheid te proeven van heel wat verschillende gerechten uit de vier windstreken. Dus waarom zou u niet uw culinaire horizon verruimen en kennismaken met wereldsmaken die u vlakbij kunt proberen!

AMERIKAANS

Hard-rock-995

Het Hard Rock Café, waar reikhalzend naar werd uitgekeken, is gehuisvest in het Athenaeum Theatre en nu al een enorm succes. De kaart bestaat grotendeels uit Tex-mex en favorieten uit de zuidelijke staten van de VS. De porties zijn overvloedig, dus u gaat hier zeker niet met honger van tafel!!


BRAZILIAANS

Boteco-do-brazil-995

Er valt altijd wel iets te beleven in Boteco Do Brasil, genoemd naar de gastvrije buurtcafés van Rio de Janeiro met hun trouwe clientèle. Hier komt u voor de cocktails, barbecue en tapas, opgediend in een geweldige sfeer.

CHINEES

Lychee-oriental-995

Lychee Oriental, dat werd uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer tijdens de Glasgow Restaurant Awards 2012 en tot Schotlands Beste Aziatische Restaurant op de Scottish Entertainment Awards, biedt een uitgebreide kaart met Kantonese gerechten in een modern en stijlvol interieur.

FRANS

le-bistro-beaumartin-995

Le Bistro Beaumartin is een indrukwekkende bistro die prat kan gaan op een kaart vol authentieke Franse gerechten opgediend op traditionele wijze. In combinatie met de elegante omgeving, is dit absoluut een van de restaurants om te overwegen als u op zoek bent naar een chic adresje.

JAPANS

sapporo-teppenyaki-995

Als u op zoek bent naar een restaurant dat net dat tikkeltje anders is, ga dan zeker eens langs bij Sapporo Teppenyaki. Ervaren chef-koks demonstreren hier hun kunnen terwijl ze uw maaltijd in uw bijzijn klaarmaken. Echt een uniek restaurantl

RUSSISCH

Cafe-cossachok-995

Als Schotlands eerste en enige authentiek Russisch restaurant biedt Café Cossachok traditionele Russische kost in een gastvrije sfeer. Op de goedgevulde evenementenkalender staat veel livemuziek. En bekijk zeker ook even de kunstgalerij!

SPAANS

cafe-anduluz-995

In het originele Cafe Andaluz in het West End verorberden heel wat Glaswegians hun allereerste portie tapas, en het is nog steeds een van de meest geliefde restaurants van de stad. Op de uitgebreide kaart vindt u ongetwijfeld een gerecht dat u wel aanstaat.

THAIS

Chaophraya-995

Europa’s grootste Thais restaurant, Chaophraya, opende de deuren in 2012 en is sindsdien een populaire bestemming voor iedereen die een geweldige maaltijd in een luxueuze omgeving op prijs stelt. Wip ook eens binnen bij de weelderige Palm Sugar Bar voor die niet te missen cocktails!

TURKS

alla-turca-995

Alla Turca, een perfect voorbeeld van Glasgows culinaire diversiteit, serveert klassieke Turkse gerechten in een ontspannen sfeer. Mezzes, vers Turks brood en traditioneel geroosterd vlees staan hier elke dag op het menu.

VIETNAMEES

Hanoi-Bike-Shop-995

Hanoi Bike Shop, dat in 2014 plots in het middelpunt van de belangstelling kwam te staan toen Beyoncé er naar verluidt halt hield tijdens haar tournee, is een authentiek Vietnamees restaurant met een creatieve kaart. Een echte must.

Share