ETEN & DRINKEN

Eten & Drinken

Glasgow heeft een levendige culinaire scene met eten en drinken voor alle smaken en budgetten. Het populaire reismagazine Wanderlust prees de stad onlangs voor haar “indrukwekkende gastronomische scene”. Vandaag de dag is ze een essentieel onderdeel van Glasgows unieke cultuur: koffie en gebak tijdens het winkelen, lunch in of in de buurt van een museum, iets te drinken voor een optreden, dineren in een van onze geweldige, zeer diverse buurten en wijken.

Eten en drinken in onze stad gaat om beleving en authenticiteit: de passie voor het echte, mooi opgediend. In Glasgow wordt daarvoor gezorgd door onze belangrijkste aanwinst: onze inwoners.  We helpen u graag de karakteristieke eet- en drankervaringen te ontdekken, die uw verblijf hier nog aangenamer zullen maken. Iedereen moet immers eten, of u nu hier bent om te winkelen, om een concert of congres bij te wonen, familie te bezoeken of deel te nemen aan een evenement.

Modern Schots

Two-fat-ladies-995

Als eten en drinken de nieuwe rock-‘n-roll zijn, dan swingt Glasgow de pan uit! De keuzemogelijkheden zijn adembenemend en er komen voortdurend nieuwe restaurants bij.

Glasgow heeft geluk – onze chef-koks kunnen gebruikmaken van een aantal van de beste plaatselijke producten ter wereld, waaronder uitstekende vis en schaaldieren; onovertrefbaar wild en rundvlees; Schots fruit en groenten en kazen die regelmatig in de prijzen vallen. Combineer dit met zelfbewuste, creatieve restaurateurs en u begrijpt waarom het culinaire aanbod in Glasgow zo vindingrijk en kosmopolitisch is.

Hier kunt u traditionele gerechten, regionale specialiteiten en plaatselijke producten proeven, zoals haggis, shortbread (zandkoekjes), whisky en cullen skink (romige soep op basis van gerookte vis, aardappels en uien). De moderne Schotse keuken maakt hier met veel plezier gebruik van en geeft er vervolgens een verrassende draai aan. Zo vindt u bijvoorbeeld haggis pakora (gebakken haggisballetjes met Indische specerijen) of cannelloni met krab en komkommer op de kaart.

Invloeden van buitenaf

Hanoi-Bike-Shop-995

Glasgow heeft de smaken en gerechten van de vele nationaliteiten die hier een thuis hebben gecreëerd in de armen gesloten. Hier kunt u letterlijk “de wereld rond dineren". Van authentiek Mexicaanse, Amerikaanse, Aziatische, Indische, Italiaanse, Spaanse, Portugese en Afrikaanse invloeden, om er maar een enkele te noemen, het aanbod is werkelijk internationaal.

Drinken

gin-71-995

Glasgow is de perfect plek om een paar uurtjes ter verwijlen en te genieten van een afternoontea, een cocktail, gin, whisky of ander favoriete drankje.  
Of u nu uw moeder trakteert, of met vrienden op stap bent, niets smaakt beter dan uzelf verwennen met een afternoontea. En Glasgow telt talloze adresjes verspreid over de hele stad waar men een heerlijke afternoontea serveert.

De gespecialiseerde gin- en whiskybars van Glasgow serveren een indrukwekkend assortiment, met daarnaast ook zelfgemaakte tonics. Bovendien heeft Glasgow nu ook haar eerste eigen ambachtelijk ginmerk, Makar Glasgow Gin. Het kwam in oktober 2014 op de markt, en wordt geproduceerd door de Glasgow Distillery Company.  

Ambachtelijke bieren zijn ook helemaal in. Het van zelfvertrouwen blakende Brew Dog, gelegen vlak naast het Kelvingrove Art Gallery and Museum en Indy brewers West, gehuisvest in het iconische Templeton-gebouw, bieden een geweldig aanbod voortreffelijke lager- en tarwebieren. Bij Drygate Brewing kunt u het brouwproces observeren terwijl u een van hun 24 verschillende ambachtelijke bieren probeert. Of u kunt ook uw eigen biertje brouwen. En dan is er uiteraard ook nog Tennents, een waar begrip in de stad, dat Glasgow al meer dan 450 jaar zijn thuis noemt.

Onderweg

Babu-bombay-995-FB-image

Zoek een hippe locatie uit en stel wat tafels met schragen op, of rust een oude vrachtwagen uit met het nodige materiaal en de kunst van pop-updineren en ‘feastival food’ is geboren. De “Street Food”-scene in Glasgow is levendiger dan ooit met pop-upinitiatieven verspreid over de hele stad. Street food kan men de hele dag of nacht eten – en is het perfecte pauzemoment tijdens een druk dagje winkelen.

Op de centjes letten

MintLime-995

Of u nu student bent, shopper, toerist of zakenreiziger, waarom maakt u geen gebruik van deze geweldige aanbiedingen die overal in de stad beschikbaar zijn. De keuze is bijzonder uitgebreid, van adresjes waar u terecht kunt voordat u het theater bezoekt tot plekjes waar u voor minder dan vijf pond kunt eten.

Wat ook uw voorkeur of budget is, hier vindt u beslist iets lekkers!

Share