Musea en attracties

Kelvingrove Art Gallery and Museum

Kelvingrove-995

Het Kelvingrove Art Gallery en Museum, gelegen aan de rand van het prachtige Kelvingrove Park in het West End, is een van de drukstbezochte gratis attracties van Schotland.

Kelvingrove telt 22 thematische, ultramoderne zalen waar niet minder dan 8000 objecten worden tentoongesteld. Dit internationaal gevierde museum biedt onderdak aan uitgebreide collecties en schilderijen van wereldberoemde kunstenaars zoals Salvador Dalí, Rembrandt, Monet, de Glasgow Boys en de Schotse coloristen.

The Riverside Museum

Riverside-995

Het nieuwe Riverside Museum, recent nog verkozen tot Europees Museum van het Jaar 2013, toont de rijke industriële geschiedenis van Glasgow, te danken aan de Clyde-rivier. Neem een kijkje in het verleden van Glasgow aan de hand van de schitterende museumcollectie met, onder andere, auto's, motorfietsen, antieke trams, brandweerauto's en 250 scheepsmodellen - een herinnering aan de hoogdagen van Glasgow als scheepsbouwcentrum. Gratis toegankelijk, dus perfect voor een leuk dagje uit.

Het Tall Ship Glenlee, een voormalig victoriaans vrachtschip met drie masten ligt aangemeerd naast het museum. U kunt er terecht voor interessante zeevaarttentoonstellingen.

Charles Rennie Mackintosh

Mackintosh-House-Drawing-Room-995

Ten gevolge van de brand in het Mackintosh Building van de Glasgow School of Art, zullen het bezoekerscentrum, de rondleidingen en winkel tot nader bericht gesloten zijn.

Alle rondleidingen en minirondleidingen in het Mackintosh-gebouw worden al zeker tot 1 juli afgelast. Reserveringen en Eventbrite-kosten voor deze afgelaste rondleidingen en mogelijke andere hieraan verbonden reserveringen zullen worden terugbetaald.

De Glasgow School of Art biedt haar verontschuldigingen aan voor het veroorzaakte ongemak en zal, zodra deze informatie beschikbaar is, haar klanten op de hoogte brengen over toekomstige openingstijden en rondleidingen.

The Lighthouse

Lighthouse 995
The Lighthouse, Schotland's National Centre of Architecture and Design (Schots Nationaal Centrum voor Architectuur en Design), in Mitchell Lane vlak bij Buchanan Street, opende de deuren in juli 1999 en biedt sindsdien onderdak aan het Mackintosh Interpretation Centre, kortweg 'Mack' Centre, dat het leven en werk van Charles Rennie Mackintosh bestudeert.

City Chambers

City-Chambers-995
Aan de oostkant van George Square prijkt een van de belangrijkste en meest prestigieuze gebouwen van de stad - de City Chambers. Dit victoriaans gebouw wordt algemeen erkend als een van de mooiste in het Verenigd Koninkrijk en is even geliefd bij zijn inwoners als bij de toeristen.

De City Chambers is de blikvanger van George Square en een prachtig symbool van de politieke macht en historische welvaart van Glasgow. Het werd voltooid in 1888 en is al meer dan 100 jaar lang het hoofdkantoor van de Glasgowse gemeenteraad. Elke weekdag, tenzij de activiteiten van de raad dit niet toelaten, zijn er gratis rondleidingen om 10.30 u en 14.30 u, die op TripAdvisor tot dé topattractie van de stad werden verkozen.

National Piping Centre
Het National Piping Centre is een uitstekende manier om het erfgoed van de Great Highland Bagpipe te horen en te zien.

Het Museum of Piping, ondergebracht in het National Piping Centre, toont 300 jaar doedelzakerfgoed, u kunt er kunstvoorwerpen uit de rijke collecties van de National Museums of Scotland bekijken

Share