Golf

WAAR GOLFEN IN GLASGOW EN OMGEVING

Glasgow is perfect gelegen voor golfliefhebbers. Het biedt hen de gelegenheid om een hele reeks fantastische terreinen te verkennen, waaronder vermaarde wedstrijdgolfbanen zoals Mar Hall, The Carrick, Dundonald Links, Prestwick, Haggs Castle, Gleneagles, Royal Troon en Turnberry, zowel als de East Renfrewshire Golf Club, niet ver van het stadscentrum van Glasgow.

Schitterende terreinen in overvloed, wat het niet makkelijk maakt te beslissen welke u als eerste wilt proberen

Earl of Mar Golf Course

Vijfsterren golfervaring vlak bij Glasgow

Mar-Hall-GOlf

Afstand van Glasgow centrum: 24 kilometer

De Clyde-rivier en Kilpatrick Hills vormen het schitterende achtergronddecor voor de Earl of Mar Course. Deze wedstrijdgolfbaan, ontworpen door de vermaarde golfbaanarchitect Dave Thomas, het bekendst om zijn werk aan The Belfry in Engeland, belooft spelers een vijfsterrenervaring.

The Carrick on Loch Lomond

Adembenemend golfen aan de bonnie bonnie banks (oh zo mooie oevers)

Carrick-golf-995

Afstand van Glasgow centrum: 40 kilometer

The Carrick, aan de oevers van Loch Lomond, werd ontworpen door de vermaarde golfbaanontwerper Doug Carrick. Dit 71-par terrein ligt te midden van een adembenemend landschap, vlak op de grens tussen de Schotse Lowlands en Highlands.

Prestwick Golf Club

Treed in de voetsporen der kampioenen!

Prestwick-Golf-Course

Afstand van Glasgow centrum: 72 kilometer

Prestwick Golf Club, de bakermat van het Open Kampioenschap, is een van de oudste golfclubs ter wereld. Het is ook een van de meest unieke en veeleisende banen van het land. De club ligt een half uur rijden van Glasgow aan de beroemde golfkust van Ayrshire. U moet er gespeeld hebben, maar kijk uit voor de Cardinal en Sahara bunkers!

Dundonald Links

Nieuwkomer biedt traditionele golfuitdaging

Dundonald-Links-Golf-Course

Afstand van Glasgow centrum: 40 kilometer

Dundonald is een hedendaagse traditionele wedstrijdgolfbaan, gelegen aan de kust in een prachtige omgeving ideaal voor een partijtje golf in zomer én winter. Sinds de opening in 2003 heeft het een reputatie verworven als een van de allerbeste terreinen in Schotland, die zowel uitdaging als spelplezier biedt.

Royal Troon Golf Club

Een mekka van golftraditie en geschiedenis

-media-64371-1572  342 Ayrshire Royal Troon Golf Course

Afstand van Glasgow centrum: 56 kilometer

De Old Course op Royal Troon is een van de schitterendste linksgolfbanen ter wereld, en wordt ook als een van de moeilijkste beschouwd. In 2016 zal hier het Open Kampioenschap plaatsvinden. Scoren moet u er op de front nine, want de holes daarna behoren tot de zwaarste in de golfwereld.

Trump Turnberry

Een van de meest iconische golfterreinen ter wereld

-media-72089-1711  481 Ayrshire Golfer Trump Turnberry Golf Course Lighthouse

Afstand van Glasgow centrum: 80 kilometer

Trump Turnberry’s was al vier keer gastheer voor het Open Kampioenschap. Het terrein biedt adembenemende uitzichten over de Clyde-kustlijn en is zonder twijfel een van de meest gewaardeerde linksgolfbanen ter wereld.

Gleneagles

Locatie van de 2014 Ryder Cup en een van de beste golfterreinen ter wereld

Gleneagles-995

Afstand van Glasgow centrum: 80 kilometer

Gleneagles telt drie wedstrijdgolfbanen, alle drie wereldvermaard. De PGA Centenary Course, waar in 2014 de Ryder Cup werd georganiseerd, werd ontworpen door Jack Nicklaus. De King's Course is bijna 100 jaar oud en werd ontworpen om zelfs de meest ervaren spelers uit te dagen, terwijl de Queen's Course bezielt door de prachtige locatie.

Haggs Castle Golf Club

Voormalig European Tour-terrein met rijke geschiedenis

Haggs-Castle-995

Afstand van Glasgow centrum: 3 kilometer

Haggs Castle ligt zowat midden in de grootste stad van Schotland. Het welige parklandschap en de met bomen omzoomde fairways bezorgden Haggs een voldoende om in 1986 het allereerste Schotse Open Kampioenschap te organiseren.

Ayrshire Golf

Bakermat van het Open Kampioenschap

Ayr-image

Welke golfervaring u ook ambieert, de Schotse westkust heeft het allemaal. Ayrshire Golf Scotland biedt u golf in de groene golvende heuvels van Ayrshire, op het unieke eiland Arran, of op een van de vermaarde banen langs de kust, waaronder drie internationaal gerenommeerde Open Kampioenschapterreinen.

Meer inspiratie nodig? Kijk dan ook eens naar de parken en tuinen in de stad, of de eetadresjes waar u na een zware dag op de greens terecht kunt.

Share