North Glasgow

Weet u niet goed wat er te zien en te beleven valt in Noord-Glasgow? Bekijk dan beslist onderstaande suggesties:

PARKEN EN TUINEN

Ruchill-Park-995

In Noord-Glasgow vindt u meer dan 10 parken en tuinen waar het heerlijk vertoeven is. Op zoek naar een plek met mooie uitkijkpunten over de stad? Breng dan zeker een bezoekje aan Ruchill Park, slechts enkele kilometers buiten het stadscentrum.

KANAAL VAN GLASGOW

canal-995

Het Forth and Clyde Canal, dat in 1790 werd opengesteld, stond ook bekend als het Great Canal. Tijdens de toenmalige industriële bloeiperiode speelde het kanaal een essentiële rol in de groei van Glasgow omdat het de bron was van belangrijke handel- en transportlinks. Vandaag ontwikkelt het kanaal zich tot een geweldige locatie bij het water, zowel voor de plaatselijke inwoners als toeristen. Klik hier voor meer informatie over het kanaal en wat er te beleven valt bij het water.

Queen's Cross Church

QueensCross-995

Queen's Cross Church, gelegen 10 minuten van het stadscentrum, is het enige kerkgebouw ontworpen door Charles Rennie Mackintosh. Deze prachtig geconstrueerde kerk, eigendom van de Charles Rennie Mackintosh Society, is een populaire locatie voor huwelijken, congressen en concerten, én een must voor elke Mackintosh-fan.

The Whisky Bond

The-Whisky-Bond-995

De Whisky Bond, gelegen aan de oevers van het Forth and Clyde Canal, in de nieuwste culturele wijk, is de thuishaven van een gestaag groeiende gemeenschap van artiesten en designers. Het pand, oorspronkelijk gebouwd als het entrepot voor de Highland Distillers, biedt nu allerlei lokalen voor freelance- en beginnende artiesten. Daarnaast worden er ook heel wat evenementen en tentoonstellingen georganiseerd.

En verder
Lees ook onze vorige artikels over het West EndSouthsideCity CentreSauchiehall Street, Merchant City en Finnieston.

Share