Zich verplaatsen

Glasgow is een compacte stad waar u alles makkelijk lopend kunt doen.

Zich verplaatsen

De stad is gebouwd volgens een coördinatenstelsel, en u kunt er zich vlot lopend of met het openbaar verplaatsen.   You can download their App here.

subway995x500left.fw
Metro
De enige metroringlijn van Schotland is een snelle en efficiënte manier om zich te verplaatsen, zeker in het stadscentrum, het West End en de Southside.

De treinen rijden ma tot za van 6.30-23.30 u; zo van 10.00-18.00 u

Treinen elke 6-8 minuten

£1.40 voor een enkeltje; £2.60 voor een retourkaartje

Dagkaartje: £3.80

Treinen
Glasgow Central Station biedt treinverbindingen tussen Glasgow en Zuid-Schotland. Treinen in Glasgow Queen Street Station rijden voornamelijk naar Edinburgh, het noorden van de stad en Noord-Schotland.

Roundabout Ticket
Met het "Roundabout" ticket kunt u één dag onbeperkt gebruikmaken van de treinen en de metro, die meer dan 110 stations aandoen in Greater Glasgow (Groot-Glasgow). Deze kaartjes zijn geldig na 9.00 u van maandag tot vrijdag, en de hele dag tijdens de weekends en officiële feestdagen in Glasgow.

Prijs: £6.30 voor volwassenen en £3.15 voor kinderen, verkrijgbaar bij bemande ScotRail-stations, kaartjesverkopers op de treinen, of in de SPT Travel Centres.

Taxi's
De taxichauffeurs in Glasgow behoren tot de vriendelijkste ter wereld!

In en rond de stad kunt u gebruikmaken van de "black cabs" (zwarte taxi's) met 5 zitplaatsen van Glasgow Taxis. Als het gele licht brandt, kunt u er op straat eentje aanhouden. Of u kunt ook een taxi reserveren op het nummer +44 (0) 141 429 70 70.

People Make Glasgow Taxis 2

ScotRail
Klik op de ScotRail-link hierboven voor meer informatie over routes en dienstregelingen.

Bussen
Met meer dan 1000 bussen is First Bus Glasgow de grootste busmaatschappij van Schotland.

FirstBus

City Sightseeing Bus
De "Hop on / hop off"-tourbussen rijden het hele jaar door en zijn een goede manier om de stad te verkennen. De bussen vertrekken vanaf George Square, en dit de hele dag door.

City-Sightseeing-995

David James Chauffeur Drive
Verken het prachtige Schotse platteland en de bruisende steden tijdens een sightseeing-rondreis met een ervaren chauffeur als uw gids. David James Chauffeur Drive kan daarnaast op verzoek ook zorgen voor een heerlijke picknickmand en zullen graag suggesties doen voor restaurants en activiteiten die bij uw behoeftes of interesses passen, zoals golf, kuuroorden, wandelen, jagen en vissen.

 

Share